Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

WWI Street Art in Melbourne

streetart_melbourne_cr16-9.jpg

Street Art Melbourne
Street Art Melbourne

Melbourne, het mekka van de street art in Australië, kreeg er vandaag een apart kunstwerk bij. Een grote muurschildering toont het leed tijdens de Slag bij Passchendaele, honderd jaar geleden. Het werk maakt deel uit van de communicatie die Toerisme Vlaanderen in Australië voert over de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen.

 

De muurschildering is van de hand van de bekende street artist Adrian Doyle en stelt zowel het verwoestende slagveld in Vlaanderen voor, als het verdriet van de achterblijvende families in Australië. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Australië nog een 'Dominion' binnen het grote Britse imperium. Vanaf 1916 streden de Australiërs mee aan het Westelijk Front. 38.000 onder hen zouden gewond of gedood worden tijdens de Slag bij Passchendaele / derde Slag bij Ieper, nu 100 jaar geleden. Ongeveer 12.500 zijn begraven of worden herdacht in Vlaanderen. Voor hun families was dit verlies dubbel hard: in die tijd was het voor een doorsnee Australische familie niet haalbaar om de graven van hun gesneuvelde familieleden te komen bezoeken.

 

Honderd jaar later is dat anders. Australiërs vinden in toenemende mate de weg naar de slagvelden en begraafplaatsen aan het Westelijk Front, waar ze een deel van hun nationale en familiegeschiedenis terugvinden. Na de Britten en de Nederlanders vormen ze de derde grootste bezoekersgroep aan de WO I-sites in de Westhoek. Dat verklaart waarom Toerisme Vlaanderen voor '100 jaar Groote Oorlog' ook actief communiceert in Australië. Het street art kunstwerk past in deze strategie. In de aanloop naar de officiële Australische herdenking van Passchendaele, op 26 september 2017, brengt het kunstwerk 'Passchendaele' onder de aandacht van het zeer gevarieerde publiek dat de street art in Melbourne komt bekijken. Het werk vormde de aanleiding voor een ontmoeting met belangrijke media- en traderelaties waarbij het herdenkingsprogramma in Vlaanderen werd toegelicht. In de komende weken zal een filmpje over het project op sociale media verder communiceren over Vlaanderen als bestemming voor herdenkigstoerisme.

In Londen werd in juli 2017 de slag bij Passchendaele herdacht via de Mud Soldier op Trafalgar Square.

 

Meer nieuws