La Flandre commémore la Première Guerre mondiale.

6000 participanten gezocht voor waterfront

Wat is het Waterfront?

Het Waterfront wordt de opener van de editie 2018 van Gone West, de culturele herdenking van WOI in West-Vlaanderen en vindt plaats over een afstand van 21 kilometer, van de havengeul in Zeebrugge tot de havengeul in Oostende, op vrijdag 29 juni 2018 om 19u. Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden op Canvas vanaf 19u en wil vooral de aandacht vestigen op de toekomst, de hoop en verzoening. 

Schrijf je nu in via https://www.gonewest.be/nl/waterfront-registration

In 1918 eindigde de eerste Wereldoorlog. 100 jaar later komen we samen tijdens het Waterfront om de toekomst, de hoop en de verzoening te vieren. Beleef een unieke ervaring en vorm samen met 6.000 participanten het Waterfront op vrijdag 29 juni 2018 om 19u. Van de havengeul in Zeebrugge tot de havengeul in Oostende vormen 6.000 mensen een 21 kilometer lange ketting. Ze houden per 2 een bootje vast op het water en pennen er een hoopvolle ‘boot’-schap op voor de toekomst. Elke deelnemer moet ouder dan 10 jaar zijn. Jongeren onder de 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Op 5 locaties in de kustgemeenten Brugge, Blankenberge, De Haan, Bredene en Oostende zal een voorstelling op en rond zee plaatsvinden.

Zeebrugge: Giovanni Vanhoenacker ism Brugge+
Blankenberge: Abattoir Fermé
* De Haan: Studio Orka
* Bredene: Cirq
* Oostende: Atelier Bildraum ism Muziektheater LOD en Art Shelter

Meer info vind je op de website van Gone West

Plus de nouvelles