Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Tyne Cot Cemetery

No thumbnail available

Tyne Cot Cemetery in Passendale is met zijn 11.956 grafstenen de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. De begraafplaats wordt jaarlijks bezocht door bijna 200.000 bezoekers, waarmee het de bekendste oorlogssite is aan het hele westelijk front. De begraafplaats is doorlopend te bezichtigen. Het bezoekerscentrum is open van 10u-18u. Lees meer

De achterzijde van Tyne Cot bestaat uit een muur met 35.000 namen van vermiste soldaten en is het vervolg van de Menenpoort. Een van de bekendste graven op Tyne Cot is dit van de Australische kapitein Clarence Smith Jeffries. Op 12 oktober 1917 won hij postuum het Victoria Cross voor zijn heldhaftige poging om een Duitse bunker in te nemen. Hij liet hierbij het leven.

Via een lange muur kom je uit in een klein bezoekerscentrum, waar de geschiedenis en betekenis van de begraafplaats centraal staan. De bezoeker komt er alles te weten over de architectuur van de begraafplaats, over de grafstenen, de Kipling Memorials, de Duitse bunkers, de speciale muur en toegangspoort, de Stone of Remembrance, het Cross of Sacrifice en het Tyne Cot Memorial. Er wordt ook de nodige aandacht besteed aan de 'zorg voor de doden' met aandacht voor de 'Graves 'Registration Units', de 'Exhumation Companies' en de 'Commonwealth War Graves Commission'.

Er wordt ook aandacht besteed aan de slag van 4 oktober 1917, waarvan het volledige slagveld kan overzien worden door een uniek panoramisch venster. Verder is er ook een confrontatie met het landschap van voor en na de slag en zijn er personalia over de gesneuvelden die hier begraven liggen of herdacht worden.

Een absolute must bij een bezoek aan de streek!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Tyne Cot Cemetery
Tynecotstraat zn
8980 Passendale
Altijd open
gratis
toerisme@zonnebeke.be
+32 51770441
www.passchendaele.be/ned/tynecotNL.html

Reacties

Reageer