Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Expo - Vive Labeur 劳工为圣

Expo - Vive Labeur 劳工为圣

In de zomer van 1917 komen de eerste Chinese arbeiders aan in Poperinge. Ze werken in dienst van het Britse leger en zullen blijven tot 1920. Ze wonen in aparte kampen en houden er eigen rituelen op na. De tentoonstelling “Vive Labeur” vertelt het verhaal van de Chinese inbreng tijdens de Eerste Wereldoorlog. Waren het harde werkers? Hoe was het contact met de inwoners van Poperinge? Hadden ze ... Lees meer

In de zomer van 1917 komen de eerste Chinese arbeiders aan in Poperinge. Ze werken in dienst van het Britse leger en zullen blijven tot 1920. Ze wonen in aparte kampen en houden er eigen rituelen op na. De tentoonstelling “Vive Labeur” vertelt het verhaal van de Chinese inbreng tijdens de Eerste Wereldoorlog. Waren het harde werkers? Hoe was het contact met de inwoners van Poperinge? Hadden ze vrije tijd en vierden ze dan Chinees Nieuwjaar?

Naast een historisch luik presenteert “Vive Labeur” ook een hedendaagse kijk op het verhaal. Fotografen Stephan Vanfleteren en Sanne De Wilde trekken naar China. Ze gaan elk op hun manier op zoek naar de roots van de Chinese WO 1-arbeider. Reportagemaker Lieselotte Vandamme trekt dan weer de boer op in de Westhoek, op zoek naar straffe Chinese oorlogsverhalen.

OPGELET!: wegens succes werd de tentoonstelling verlengd tot en met 15 november 2017. Na 17 september is de expo enkel nog open tijdens het weekend en uitzonderlijk op woensdag 15 november 2017.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Gasthuiskapel
Gasthuisstraat 1a
8970 Poperinge
Van 1 juli 2017 tot 15 november 2017 (za van 13:00 tot 18:00, zo van 13:00 tot 18:00)
WO I-cel Stad Poperinge
gratis
057/34 66 76
www.poperinge14-18.be

Reacties

Reageer