Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

"De Eerste Wereldoorlog , oorzaak of gevolg?

14 +

"De Eerste Wereldoorlog , oorzaak of gevolg?

Hoe kon het dat bij het begin van een eeuw die de hemel op aarde leek te beloven een moordend conflict uitbrak dat miljoenen het leven kostte? Wat waren de politieke coalities bij het begin van dat conflict? Wat waren de militaire plannen? Hoe verliepen die op het slagveld? Hoe kwam er een einde aan dit zinloos conflict? Waarom is de Vrede van Versailles de eerste oorlogsdaad van de tweede ... Lees meer

Hoe kon het dat bij het begin van een eeuw die de hemel op aarde leek te beloven een moordend conflict uitbrak dat miljoenen het leven kostte? Wat waren de politieke coalities bij het begin van dat conflict? Wat waren de militaire plannen? Hoe verliepen die op het slagveld? Hoe kwam er een einde aan dit zinloos conflict? Waarom is de Vrede van Versailles de eerste oorlogsdaad van de tweede wereldoorlog?
De voordracht geeft een totaalbeeld van de eerste wereldoorlog. Men start met het Congres van Wenen van 1815 en toont aan hoe in de loop van de jaren achttienhonderd het nationalisme Europa de vorm gaf die het in 1914 had en hoe Fransen en Duitsers aartsvijanden werden. Men legt uit hoe tien miljoen soldaten de dood vonden en er nog eens zoveel verminkt werden.
een antwoord door Oud-kolonel Ronny Vandenbroele hij ging naar conflictgebieden waar Belgische militairen ingezet waren zoals de tweede Golfoorlog (1990), Congo (1991), Somalië (1993), Rwanda (1994) en ex-Joegoslavië (1991-1999). Oud-kolonel van de pantserinfanterie, - Acht jaar Belgische Strijdkrachten in Duitsland. Drie jaar militair coöperant in Kinshasa/Zaïre ten tijde van de Shaba-oorlog.- Europees waarnemer in Albanië tijdens de Kosovo-oorlog. - Oud-directeur van de Dienst Communicatie van de KU Leuven.
Een boeiende lezing over een triest gegeven met menselijke toets als rode draad.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Ons Huis
Burgemeester Servranckxplein 18
1932 Sint-Stevens-Woluwe
vrijdag 21 september 2018 van 20:00 tot 23:00
Davidsfonds Sint Stevens Woluwe.
€ 8.0

Reacties

Reageer